Oogstbericht week 48

Gepubliceerd op 20 december 2023 om 12:46

Wat zit er in het pakket:

rode kool + appel, boerenkool, broccoli/romanesco/bloemkool, yacon, kruidenzout, aardpeer, laurier

 

Groene gedachtespinsels

De laatste dagen van het jaar beginnen af te tellen. Als ik door de tuin loop en zie wat er allemaal nog groeit en bloeit; dan voelt het enorm rijk en ik zou het aan iedereen willen laten zien.

Kijk! Zoveel eten en schoonheid groeit hier, gewoon in Almkerk. Gewoon op een stukje grond. Het is geen tuin vol met geldbomen of planten waar machines aangroeien die het leven efficiënter en meer winst maken, maar hier is iets te vinden wat niet in de winkel ligt of online te bestellen is.

 

Hoe bijzonder mijn eerste ervaring met het zaaien en opkweken van groente was, zo bijzonder is het nog steeds. Wat een wonderbare Schepper die ons handen heeft gegeven en grond om in te telen; en zoveel diverse zaden en planten, bomen en dieren die meehelpen. Biodiversiteit wordt soms als iets gezien wat de mens heeft bedacht of opnieuw uitgevonden heeft; maar in werkelijkheid is het er altijd geweest en kunnen we niet zonder.

Het is de bedoeling dat je rondloopt en de zoemende en krioelende beestjes niet kunt tellen. Het is de bedoeling dat je handen zwart worden van de grond, zodat je hersenen daar een gezonde stof uithalen. Het is de bedoeling dat niet altijd alles gaat zoals je plant (letterlijk en figuurlijk), zo leren we nederig en klein te worden. We zijn slechts deel van het ecosysteem. Een stukje van het meesterwerk. En dan, alleen dan kun je het laten vieren. Dan is er weer ruimte en rust en liefde.

Wat een wonderbare Schepper.

Warme groet, Anika

Nieuw seizoen

Het laatste pakket van 2023 staat voor jullie klaar. In 2024 zijn we terug in maart/april.

Een gezegende en goede feestdagen en jaarwisseling gewenst!

Tot volgend jaar.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.